skip to main content

Uitreiking IMVO Magazine

iMVO

Tijdens de VOTOB Ledenvergadering heeft Joop Atsma, voorzitter VOTOB, het VOTOB magazine Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in de Tankopslagsector, uitgereikt aan Caroline Kollau, Directeur Internationale Marktordening en Handelspolitiek van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

IMVO is één van de kernthema’s van VOTOB. Dit magazine is tot stand gekomen als onderdeel hiervan.

Concrete voorbeelden IMVO

In het magazine wordt de vraag beantwoord wat tankopslagbedrijven concreet doen om die maatschappelijke verantwoordelijkheid vorm te geven. Dit zijn soms ogenschijnlijk kleine dingen, dicht in de buurt, bijvoorbeeld bij het lokale ziekenhuis, de voetbalvereniging of de dierenopvang maar vaak ook zijn het grotere zaken zoals de energietransitie door bijvoorbeeld bij te dragen aan de nieuwe waterstofeconomie.

De bedrijven in dit magazine, de VOTOB-Leden, denken na welke activiteiten bij hun karakter passen en waar ze werkelijk waarde kunnen toevoegen. Voor een wereldwijd opererende organisatie is dat uiteraard anders dan voor een familiebedrijf. Op het vlak van veiligheid loopt de branche al jaren voorop in Europa, met een bovenwettelijke audit – de Safety Maturity Tool. Daar is de branche trots op. Maar er gebeurt nog veel meer. U leest het in het magazine.

Geef uw mening