skip to main content

Maak kennis met Impala Terminals Rotterdam

Toekomst

VOTOB presenteert met gepaste trots wederom een nieuw lid: Impala Terminals Rotterdam.

Impala Terminals group

Impala Terminals Group is een Joint Venture tussen Trafigura, een marktleider in de mondiale grondstoffenindustrie, en de wereldwijde fondsbeheerder in deze sector, IFM Investors. Het bedrijf ondersteunt de wereldhandel in grondstoffen door producenten en consumenten betrouwbare en efficiënte toegang tot internationale markten te bieden via zijn netwerk van meer dan 45 strategisch gesitueerde terminals en activiteiten in 29 landen. Impala levert kritieke opslag- en logistieke infrastructuur-diensten aan klanten in de energie- en droge bulksector over de hele wereld.

Impala Terminals Rotterdam

In november 2023 kocht Impala de oude HES Hartel Tank Terminal in de haven van Rotterdam. De activa, die nu Impala Terminals Rotterdam wordt genoemd, zullen een belangrijke faciliteit voor de regio worden, die ongeveer 1,3 miljoen kubieke meter opslagcapaciteit voor vloeibare bulkenergieproducten biedt en de rol van de haven als belangrijk strategisch knooppunt voor de internationale handel in essentiële grondstoffen versterkt.

Vooruitzicht komende jaren

Impala zal de komende twee jaar aanzienlijke extra investeringen doen om de bouw van de terminal te voltooien. Zodra de terminal in bedrijf gaat, zal de terminal tot 70 voltijdse lokale banen creëren. Na voltooiing van de terminal zal de terminal 54 tanks, 6 steigers voor zeeschepen tot aan VLCC-schepen en negen steigers voor binnenvaartschepen opereren. De hoge specificatie en connectiviteit van de terminal zullen de gebruikers van de faciliteit maximale flexibiliteit bieden. De terminal zal de strategische afnemers van Impala een sterke en duurzame terminal bieden in het belangrijkste handelscentrum van ARA. De eerste focus van Impala zal liggen op de voltooiing van de terminal. Op de langere termijn zullen opties bekeken worden voor de ontwikkeling van een tweede fase, waarbij de focus zal liggen op het ontwikkelen van nieuwe energieprojecten ter ondersteuning van de omschakeling van de regio in de energietransitie.

Leden VOTOB

Met de aanmelding van Impala Terminals Rotterdam komt het totaal aantal leden uit op 19. De VOTOB-leden zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor 78% van de totale opslagcapaciteit in Nederland. Meer informatie over onze andere leden vindt u op onze site.

Geef uw mening