skip to main content

Module Energietransitie

De Learning and Development Academy, voorheen bekend als de VOTOB Academy, presenteert met trots de nieuwste toevoeging aan de Kennisbank Tankopslag: de module Energietransitie.
Deze baanbrekende module biedt een diepgaand en toch toegankelijk inzicht in de verschuiving van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen. Of je nu een doorgewinterde professional bent of nieuw in de sector, deze module heeft voor ieder wat wils en is ook los beschikbaar van de Kennisbank.

Ammoniak vormt een belangrijk onderdeel van deze module. Uitgebreid komt aan bod wat ammoniak nu eigenlijk precies is en hoe het wordt gemaakt. Diep wordt ingegaan op ammoniak als energiedrager en – belangrijk voor onze sector – de opslag en het transport van ammoniak.

Overige onderwerpen Module Energietransitie

 • Waterstof (H2)
  Leer wat waterstof is, de toepassingen ervan, en de productieprocessen. Begrijp waarom waterstof een sleutelrol speelt in de toekomst van energie.
 • SAF (Sustainable Aircraft Fuel)
  Verken wat duurzame vliegtuigbrandstof is, hoe het wordt geproduceerd, gemengd en opgeslagen. Dit segment biedt inzicht in de luchtvaart van morgen.
 • LOHC (Liquid Organic Hydrogen Carriers)
  Begrijp hoe LOHC werkt en welke stoffen als dragers kunnen dienen. Deze technologie kan de manier waarop we waterstof opslaan en transporteren revolutioneren.
 • Flow Battery
  Ontdek hoe flow batterijen energie kunnen opslaan en vrijgeven. Een innovatieve oplossing voor energieopslag die de stabiliteit van onze energievoorziening kan verbeteren.
 • FAME en HVO
  Bekend als biodiesel. Leer wat deze brandstoffen zijn, hun potentieel en waarom ze nog niet op grote schaal worden toegepast.
 • Pyrolyse Olie
  Wat is pyrolyse olie, hoe wordt het verkregen en wat zijn de praktische toepassingen? Deze technologie biedt spannende mogelijkheden voor de toekomst.

Kennisniveau

Geschreven op het kennisniveau van Procesoperators A/B, is de informatie in deze module grondig gecontroleerd op leesbaarheid, begrijpelijkheid en feitelijke juistheid door experts van gerenommeerde organisaties zoals Euro Tank Terminals, Vesta Vlissingen, OCI en VOPAK.

Meer informatie

Voor meer informatie kijk op Learning & Development Academy of mail naar info@votobacademy.nl.