skip to main content

Verlaag CO2 en energie-kosten met gratis ETP-scan

Energie

Door aangescherpte wetgeving rondom energie-efficiëntie en CO2-uitstoot moeten bedrijven verdere stappen ondernemen voor verduurzaming. Het Energie Transitie Plan 2030 (ETP) van KWA en Deltalinqs biedt een mooie kans om kosten te verlagen en CO2-uitstoot tot 60% te reduceren tegen 2030. Dit plan richt zich op bedrijven in Zuid-Holland die minstens 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas gebruiken. Bedrijven kunnen deelnemen aan een gratis quickscan, die inzicht geeft in verduurzamingsopties met een korte terugverdientijd. De provincie Zuid-Holland speelt ook een belangrijke rol in het faciliteren van dit traject, door het mogelijk maken van subsidies en verdere stimulansen.

Wat houdt het Energie Transitie Plan in?

Het ETP begint met een gratis quickscan waarmee bedrijven inzicht krijgen in hun huidige energieverbruik en verduurzamingsmogelijkheden. Op basis van deze scan wordt een op maat gemaakt advies opgesteld, inclusief een helder stappenplan met haalbare oplossingen en een korte terugverdientijd. Het plan biedt een gegarandeerde emissiereductie van 60% in 2030 en realisatie van forse kostenbesparingen.

Voor wie is het bedoeld?

Het programma is vooral bedoeld voor bedrijven in Zuid-Holland die actief zijn in de industrie of havensector en jaarlijks minstens 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas verbruiken. Met name bedrijven in de proces- en zware industrie kunnen profiteren van de praktische aanpak, met name als ze nog geen concrete plannen hebben voor verduurzaming. Het ETP helpt hen bij het voldoen aan de energiebesparingsplicht en het ontwikkelen van toekomstgerichte energieoplossingen.

Nadere informatie en aanmelden

Nadere informatie en/of aanmelden kan via KWA of via Deltalinqs. Daarnaast organiseert Deltalinqs op 19 november een informatiebijeenkomst, waar concrete voorbeelden en successen uit het plan gedeeld worden.

Geef uw mening